enEuro
Agenda Nov 2021 – Day 1

Nextv Europe & CEE is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Nextv Series Europe & CEE - Agenda Day 1 - Tuesday 9th November 2021

10:10 - 10:15 (CET) | 5 mins

Welcoming Speech

10:15 - 10:45 (CET) | 30 mins

The 5 steps to transforming TV Ad Sales from Spot to Audience First across all platforms and screens - Hosted by Imagine Communications

Your Audience, Your Money: Reaggregating your Audience on Your Terms

 

By 2030, TV advertising revenue and audiences will be significantly fragmented across platforms, screens and ecosystems. While research shows that nearly 40% of video advertising spend will still be spent on linear TV, that means 60% will be spent over everything else.  Broadcasters need to transform to becoming Audience First Advertising companies where they can sell their audience,  using one campaign,  one currency,  one platform regardless of platform and screen that the view is consuming content.

 

Leading media companies such as Sky,  Nine are moving toward a converged selling approach that combines the quality and brand safety of linear with the speed and precision targeting of digital on a single platform.  In this panel session, Imagine Communications’ Chief Product Officer Rob Malcolm sits down with Guillaume Perrin, to discuss lessons learned, and the challenges overcome that allows broadcasters to transform to a thriving future.

 

Imagine has created a 5 step transformation formula,  that deals with the people,  process and technology on this transformation journey.   Rob will outline these 5 steps in the discussion.

Moderated by : Guillaume Perrin - Market Analyst - Dataxis

10:45 - 11:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

11:00 - 11:45 (CET) | 45 mins

Presentation by Deutsche Welle

”Disinformation, Verification and Technology” by Jochen Spangenberg

”dpa. Reliable source of trusted content” by Daria Grudić

Moderated by : Babette Dirschauer - Distribution Europe - Deutsche Welle

11:45 - 12:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

12:00 - 12:45 (CET) | 45 mins

How to extract more value from video libraries?

  • Control over archived content with cloud and AI
  • Valuing archived content
  • Archive monetization strategies

Moderated by : Julian Clover - Journalist & Broadcaster

12:45 - 12:55 (CET) | 10 mins

Break & Networking

12:55 - 13:20 (CET) | 25 mins

Producing uncensored content for Russian audiences - Hosted by U.S. Agency for Global Media

  • Producing content for Russian audiences
  • Distributing quality content across multiple accesses / platforms

Moderated by : Ophélie Boucaud - Market Analyst - Dataxis

13:20 - 13:30 (CET) | 10mins

Break & Networking

13:30 - 14:15 (CET) | 45 mins

Operators C-level executive panel: TV landscape post-Covid

  • The impact of Covid-19: trends and changes during and after lockdown
  • In search of new Pay TV revenues
  • Paving the way forward: what next?

Moderated by : Monique van Dusseldorp - Curator & Moderator - Van Dusseldorp BV

14:15 - 14:30 (CET) | 15 mins

Break & Networking

14:30 - 15:00 (CET) | 30 mins

Telcos’ transformation into gateways for content: how to remain agile with complex offers? - Hosted by Kaltura

  • Aggregation strategies deployed by telecom operators
  • Technology challenges in the transformation into content aggregator
  • Stakes raised by partnerships with content providers
  • Coping efficiently with the necessity to move fast in a complex environment

Moderated by: Anette Schaefer - Managing Director - BIG Picture

15:00 - 15:15 (CET) | 15 mins

Break & Networking

15:15 - 16:00 (CET) | 45 mins

Country Focus: Russian Pay TV & OTT market

  • What are the strategies of operators in a saturated market?
  • How are operators reacting to the arrival of OTT offers?
  • Introduction of new services to increase ARPU

Moderated by : Ophélie Boucaud - Market Analyst - Dataxis

16:00 - 16:15 (CET) | 15 mins

Break & Networking

16:15 - 17:00 (CET) | 45 mins

The booming era of live OTT broadcasting - Hosted by Limelight Networks

Join a panel of broadcasting industry experts, talk about ways to boost the video streaming experience that viewers are demanding including:

  • How new technologies provide ways to improve viewer engagement?
  • Current audiences retention and how to increase subscription base?
  • Using personalization and premium enhancements to boost stream monetization
  • Mitigating stream piracy with flexibility in subscription packages

17:00 - 17:15 (CET) | 15 mins

Break & Networking

17:15 - 18:00 (CET) | 45 mins

Acceleration of operators’ video strategies through Cloud

  • Use of cloud technologies to launch OTT services: a game changer approach?
  • Video in the Cloud: anytime, anywhere, on any screen
  • Technological advantages and challenges

Moderated by: Jörn Krieger - Freelance Journalist

18:00 - 18:15 (CET) | 15 mins

Break & Networking

18:15 - 19:05 (CET) | 50 mins

Redefining broadcasters partnerships for the streaming age

  • Launching streaming services versus traditional linear offerings
  • Partnerships between public and commercial broadcasters
  • How will the technological costs impact existing business strategies?

Moderated by: Jörn Krieger - Freelance Journalist