enEuro
Agenda 2 – Day 2 – Nextv Series Europe & CEE

Nextv Europe & CEE is part of Dataxis events.

This site is operated by a business or businesses owned by Dataxis SARL and all copyright resides with them. DATAXIS registered in France with number 423 163 385 RCS Paris France with registered office 10 rue Pergolese 75116 – Paris FRANCE

Dataxis

Nextv Series Europe & CEE - Agenda Day 2 - Wednesday 10th November 2021

09:55 - 10:00 (CET) | 5 mins

Welcoming Speech

10:00 - 10:45 (CET) | 45 mins

Aggregating OTT Apps: new opportunity for Pay TV and Telco?

  • Streaming services adoption in Europe
  • Role of operators as super aggregators
  • Technological challenges: advanced STBs or App strategy?

Moderated by : Julian Clover - Journalist & Broadcaster

10:45 - 11:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

11:00 - 11:30 (CET) | 30 mins

Churn and Retention Best Practices for TV & Video Services - Hosted by TiVo

Over 50% of consumers evaluate their entertainment budget at least twice a year. With PayTV Churn rates at 11% and OTT switching at 25%, customer acquisition and retention is an expensive business. By focusing on churn reduction as a key KPI and truly understanding their customers, service providers can identify behaviours that encourage retention and can significantly impact revenue.

 

In this discussion we look across the Pay TV spectrum to discuss actions that Telcos, content owners, MSOs and streamers initiate to reduce churn to understand what has, or hasn’t, worked for them.

11:30 - 11:45 (CET) | 15 mins

Break & Networking

11:45 - 12:30 (CET) | 45 mins

OTT: How many platforms can the market handle?

  • State of the OTT crowded landscape: local versus international
  • Differentiator factors: content and distribution strategies
  • How to successfully combat churn and boost retention?

Moderated by: Jörn Krieger - Freelance Journalist

12:30 - 13:15 (CET) | 45 mins

Lunch & Networking

13:15 - 14:00 (CET) | 45 mins

CEE Pay TV operators strategy insights

  • Customer demand evolution and bundle strategies
  • Role of fiber and fixed-mobile convergence
  • Technology and content evolution

Moderated by : Julian Clover - Journalist & Broadcaster

14:00 - 14:15 (CET) | 15 mins

Break & Networking

14:15 - 14:45 (CET) | 30 mins

Smart devices: the ultimate "Super Aggregators" of video services? - Hosted by Norigin Media

  • Evolution of smart devices penetration and functionalities
  • Can smart TVs become real alternatives to traditional set-top boxes?
  • How can operators and broadcasters optimize their diffusion in a crowded SVOD and OTT market?

14:45 - 15:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

15:00 - 15:45 (CET) | 45 mins

Delivering personalized content discovery experiences

  • Elevate user experience, personalization and content discovery
  • Churn and importance of customer retention strategies
  • How can operators & VOD providers show all content behind each OTT app?

Moderated by : Monique van Dusseldorp - Curator & Moderator

15:45 - 16:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

16:00 - 16:45 (CET) | 45 mins

New cloud and IP based production & workflow

  • Cloud production and migration to IP infrastructure
  • OTT-ready workflow & distribution
  • How to leverage the cloud in a 4K HDR world?

16:45 - 17:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

17:00 - 17:45 (CET) | 45 mins

Broadcasters’ role in the fast-moving TV landscape

  • Changing viewing habits: how to adapt?
  • Creating D2C OTT offerings
  • Roadmap for the future: content and revenue strategies

Moderated by : Monique van Dusseldorp - Curator & Moderator

17:45 - 18:00 (CET) | 15 mins

Break & Networking

18:00 - 18:45 (CET) | 45 mins

One to One Session - Hosted by GS Labs

18:45 - 18:50 (CET) | 5 mins

Closing remarks